LauChem Chili

Kóstoló I.

2015. október 31. - LauChem

A Kóstoló egy folytatásos sorozatom lesz , melyben saját élményeimet fogom megosztani.

Elsőként a saját termesztésű Cayenne-chilinket elemezném: előszőr is leszögezem ,hogy nem biztos hogy cayenne volt ,mert nagyon sok hasonló alkatú chili létezik. Scoville-értéke 30-50000 közötti, tehát a magyar fajtákhoz képest már elég erősnek számít. Nyersen azt tapasztaltam ,hogy ereje dominál, míg szárítva és porrá őrölve sokkal hangsúlyosabban kiszabadulnak az édeskés-gyümölcsös ízei ,így nagyon ízletessé varázsolva bármely ételünket; süteményekbe bátran ajánlom.

A kevésbé erős Jalapeno (2-10000 SHU) ,mivel éretlen formájában szokás fogyasztani még rendelkezik a zöldségekre jellemző "éretlen zöld" ízzel ,ezért inkább szósznak, salátába vagy savanyúságként a legjobb választás.

Mai utolsóként a Trinidad Moruga Scorpion Chocolate-ről esik szó röviden és tömören :).Nemes egyszerűségével brutál erős a maga 1,5 millió feletti SHU-jával és leginkább torokban mar. Amit kóstoltam intenzív keserű mellékízzel rendelkezett ,ezért nekem egyáltalán nem jött be.

A bejegyzés trackback címe:

https://lauchemchili.blog.hu/api/trackback/id/tr118039124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása